Salata greceasca "pe bat"
Ingrediente
24 de rosii cherry (cat mai mici)
100 g. telemea de capra sau oaie (se poate folosi orice branza sarata)
12 masline rosii (fara samburi)
1/2 de ceapa rosie taiata in bucati mari
2 lingurite de oregano proaspat (sau uscat)
2 lingurite de suc de lamaie
2 lingurite de otetdin vin rosu (sau balsamic)
2 lingurite de oregano taiat marunt (sau uscat)
2 linguri de ulei de masline extra-virgin
Sare si piper
12 tepuse pentru frigarui (aprox. 15 cm lungime)
Mod de preparare
1. Taiati brinza in cuburi de 1.5 – 2 cm.
2. Asamblati „frigaruile” in urmatoarea ordine: rosie, branza, maslina, ceapa, rosie. Repetati procesul pana ramaneti fara tepuse. Asezati „frigaruile” astfel obtinute, pe un platou.
3. Intr-un bol adaugati sucul de lamaie, otetul, oregano taiat marunt si uleiul de masline. Amestecati (va sugerez sa folositi un tel) pana la omogenizare.
4. Adaugati sare si piper dupa gust. Adaugati dressingul obtinut peste tepuse si garnisiti cu oregano proaspat. Serviti.
5. Pofta buna.
2. Asamblati „frigaruile” in urmatoarea ordine: rosie, branza, maslina, ceapa, rosie. Repetati procesul pana ramaneti fara tepuse. Asezati „frigaruile” astfel obtinute, pe un platou.
3. Intr-un bol adaugati sucul de lamaie, otetul, oregano taiat marunt si uleiul de masline. Amestecati (va sugerez sa folositi un tel) pana la omogenizare.
4. Adaugati sare si piper dupa gust. Adaugati dressingul obtinut peste tepuse si garnisiti cu oregano proaspat. Serviti.
5. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu