Bere dulce Bere
Pentru ca articolul anterior pomenea o licoare draga mie (oare la ce ma refer???), m-am gandit sa dezvolt un pic subiectul. Asadar, producerea berii are o vechime atat de indepartata incat originea ei este necunoscuta (se vehiculeaza ca prima bere ar fi fost bauta in Egipt, alta varianta ar fi Mesopotamia, oricum nu putem stii cu siguranta). Lucru sigur este provenienta numelui din latina: "bibere" = a bea. Ingredientele care stau la baza producerii berii sunt orzul, apa, hameiul si nu in ultimul rand drojdia (nu intru in detalii ca nu are nici un rost). Iar acum am ajuns la subiectul pe care doream sa il dezvolt: Guinness. Fondatorul acestei berarii a fost Arthur Guinness, care in 1759, ajutat de o mostenire de 100 de lire sterline, a deschis o fabrica de bere in Dublin.
Astfel in prezent ne putem bucura de patru sortimente de Guinness:
Draught
Tip: stout
Concentratie de alcool: 4,2%
Pahar recomandat: halba Special Export
Tip: stout
Concentratie de alcool: 8,5%
Pahar recomandat: halba
Extra Stout
Tip: stout
Concentratie de alcool: 5%
Pahar recomandat: halba
Foreign Extra
Tip: stout
Concentratie de alcool: 7,5%
Pahar recomandat: halba
Comentarii
Trimiteți un comentariu