vineri, 29 octombrie 2010

Paste cu broccoli, branza de capra si oregano


Ingrediente

500g broccoli taiat in florete mici
500g paste lungi (tagliatelle, linguini,etc..)
4 linguri de ulei de masline extra virgin
Sucul si coaja (razuita) de la o la o lamaie (mai intai razuiti coaja, iar apoi stoarceti lamaia)
200g branza (telemea) de capra sfaramata
1 manunchi de frunze de oregano prospete (se poate folosi si oregano uscat, dupa gust)
Sare (de mare) si piper (proaspat macinat) dupa gust
Parmesan razuit pentru servire

Mod de preparare

1. Intr-o oala mare, plina cu apa, adaugati un praf de sare si puneti la fiert. Cand apa fierbe  adaugati pastele. Lasati-le sa fiarba pana devin „al dente”  (cu un minut sau doua mai puțin decât scrie pe ambalaj; aprox. 7 minute ). Pastrati aproximativ 250ml din apa in care au fiert pastele.
 
2. Intre timp fierbeti floretele de broccoli timp de 5 minute. Dupa 5 minute scoateti broccoli de la fiert si adaugati-l direct intr-un vas cu apa cu gheata (astfel se stopeaza coacerea si se pastreaza o culoare verde aprins).

3. Introduceti pastele in oala in care au fiert (oala fara apa), adaugati uleiul de masline, sucul de lamaie si jumătate din cantitatea de coaja de lamaie, amestecand bine. Adaugati broccoli, branza de capra si jumatate din oregano. Puneti pe aragaz la foc mic. Amestecand contiuu, adaugati putin cate putin din apa de pe paste pastrata pana cand, impreuna cu branza topita, obtineti un sos cremos si dens. Adaugati sare si piper dupa gust.
 
4. Distribuiti pastele pe farfuriile pentru servire. Adaugati deasupra oregano si coaja de lamaie care v-au mai ramas. Presarati Parmesan dupa gust si serviti.
 
5. Pofta buna.