duminică, 13 iunie 2010

Paste cu Ton


 
Ingrediente

250 g paste fainoase (eu prefer sa folosesc penne )
120 g ton in ulei de masline
25 g unt
125 g smantana dulce
1 lingura pasta de tomate
50 g porumb boabe
frunze de patrunjel tocate
anason macinat (dupa gust)
coaja de lamaie rasa
sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare

1.Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa ce s-a topit untul se adauga tonul si se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga pasta de tomate, anasonul macinat si coaja de lamaie.

2.Se incorporeaza smantana dulce si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga porumbul. Se condimenteaza cu sare si piper.

3. Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa in care se agdauga o lingurita sau doua de sare. Cand apa fierbe se adauga si pastele fainoase. Dupa ce au fiert se lasa la scurs. Odata scurse se adauga peste sos si se garnisesc cu patrunjel taiat marunt.

4. Pofta buna