Aripi de pui cu iz marocan


Ingrediente

Pentru amestecul de condimente

1,5 kg. aripi de pui
1 lingura de scortisoara
1 lingura de boia iute
1 lingura de usturoi dezhidratat (sau praf de usturoi)
Jumatate de lingura de sare

Pentru sos

250 ml. suc de portocale proaspat stors
60 ml. melasa (am gasit la un magazin online)
50 g. zahar brun
60 ml. piure de mango (curatati un mango, ii scoateti samburele, il paserati in blendrer = piure de mango)
1 lingura de unt

Mod de preparare

1. Intr-un canstron combinati aripioarele de pui cu amestecul de condimente. Scoateti aripioarele din vas şi asezati-le pe un gratar din cuptor (pe masa cu o tava sau hirtie de cuptor dedesupt) pentru a se zvanta. Asezati gratarul cu aripioarele in frigider.

2. Preincalziti cuptorul pana la 230° C. Introduceti gratarul cu aripioarele de pui în cuptor. Lasaţi la gatit timp de 25 de minute, intorcand aripile o dată în timpul procesului de gătire.

3. De îndată ce puiul intra în cuptor, veţi dori să începeti pregatirea sosului. Combinati toate ingredientele (cu excepţia untului) într-o tigaie la foc mare, amestecand ocazional. Când sosul este suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a unei linguri, se adaugă untul şi se amestecă pentru a se omogeniza. Când aripile sunt scoase de la cuptor se pun într-un castron de sticlă şi se toarnă sosul peste. Intoarceti sau agitati pentru a acoperi bine aripile şi puneţi-le înapoi pe gratarul de cuptor (+ tava/hartie dedesupt) să se răcească (aprox. 5 minute).

4. Pofta buna.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare