duminică, 7 noiembrie 2010

Salata cu cascaval


Ingrediente:

6 oua
300 g cascaval
100 g smantana grasa
100 g smantana dulce
2 cepe mici
Un pumn de frunze de busuioc
Un mar rosu mare
O lingurita zeama de lamaie
Sare si piper

Mod de preparare:

1. Se fierb ouale tari (7-10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cascavalul in felii de 2 cm latime si 3 cm lungime, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie cat mai subtire.

2. Marul, curatat de seminte si partea lemnoasa, se da pe razatoarea mare si se amesteca cu zeama de lamaie. Se bat bine cele doua feluri de smantana (sa devina spumoase), se sareaza (putin) si se pipereaza. Se adauga ceapa si busuiocul.

3. Ouale, taiate rondele, se asaza pe fundul unui castron (farfurie adanca) in forma de solzi de peste (suprapuse la jumate). Se sareaza bine. Peste ele, se pun feliile de cascaval si la mijloc marul ras. Peste toate se varsa sosul de smantana cu ceapa si busuioc.

4. Pofta buna.