sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Ciuperci gratinate


Ingrediente:

1 kg ciuperci
600 g rosii
100 g smantana grasa
150 g cascaval
2 linguri zeama de lamaie
2 cepe
4 catei de usturoi
4 linguri unt
O lingura faina
O lingurita oregano
O lingurita rozmarin
O lingura de ulei
Parmesan razuit
Sare si piper

Mod de preparare:


1. 
Se spala ciupercile, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt.

2.
Intr-o tigaie mare se pune untul la incins. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute, la foc mic (pana devin aurii). Se adauga ciupercile, se da focul mai mare si se lasa la prajit pana se evapora zeama, aproximativ zece minute. Se pun si rosiile in tigaie si se lasa sa dea cateva clocote.

3.
Intre timp se porneste cuptorul sa apuce sa se incinga. Se amesteca faina cu putina apa rece si se toarna peste ciuperci, impreuna cu smantana. Se adauga oregano si rozmarin si se lasa sa fiarba cateva minute, amestecand din cand in cand, pana ce se ingroasa sosul. Se gusta si se adauga sare si piper daca e nevoie.

4. 
Se unge un vas adanc termorezistent cu lingura de ulei ramasa si se toarna in el ciupercile. Peste ele se asaza cascavalul taiat felii. Se baga la cuptor si se lasa sa se rumeneasca aproximativ 15 minute. Se servesc fierbinti cu Parmesan razuit deasupra.

5. Pofta buna.