sâmbătă, 16 octombrie 2010

Friptura cu sos de legume


Ingrediente:

1 kg carne de porc cu oase (cotlet sau spata)
2 linguri de unt
4 linguri de ulei
2 cepe
3 - 4 ciuperci mari
1  linguritade faina
250 ml de vin alb
250 ml supa de carne (zeama)
patrunjel verde
4-5 rosii
sare si piper

Mod de preparare:



1.Carnea se dezoseaza si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun la fiert cu 500 ml apa, o ceapa si niste boabe de piper. Dupa ce au fiert in jur de 45 de minute la foc mic, se strecoara si se pune deoparte zeama obtinuta. (astfel se obtine supa/zeama de carne).
 
2. Intr-o tigaie adanca cu diametrul mare se adauga untul si uleiul. Cand s-au incins se adauga carnea si se lasa la calit. Cand carnea este calita se  adauga restul de ceapa taiata felii, ciupercile taiate, patrunjelul si faina.

3. Cand faina e rumenita (capata o culoare aurie), se adauga vinul, supa de carne,  rosiile decojite (sau din conserva), apoi se adauga sare si piper dupa gust. Compozitia se transfera intr-o tava adanca si se da la cuptor. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 45 de minute.

4. Serviti friptura cu piure de cartofi scaldat in sosul din tava.

5. Pofta buna.