Spaghetti alla carbonara (alla Vasilică)


Ingrediente

500 g paste făinoase (spaghete)
150 g  Pancetta (se poate înlocuii cu bacon)
30 ml ulei de măsline extra virgin
3 catei de usturoi (zdrobiți cu lateralul cuțitului sau cu podul palmei)
4 oua
60 g parmezan ras
piper proaspăt măcinat
sare

Mod de preparare

1. Se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Când apa fierbe se adaugă pastele făinoase si se lasă sa fiarbă pana devin „al dente” (cu un minut sau doua mai puțin decât scrie pe ambalaj; aprox. 7 minute ).

2. Intre timp se taie pancetta in cuburi potrivite si se zdrobește usturoiul.  Intr-o tigaie adanca se pune uleiul de măsline se lasă la încins pe foc mare.  Când uleiul e încins se adaugă usturoiul, iar după aproximativ 30 de secunde se adaugă si pancetta. Se lasa pe foc pana este bine rumenita (trebuie sa prindă o culoare aurie).

3.
Intr-un castron se bat ouăle după care se adaugă in compoziție sare si piper proaspăt măcinat (după gust).

4. Dupa ce au fiert, pastele se strecoară bine si se adaugă in tigaie peste pancetta. Se amesteca bine pastele in tigaie timp de 30 de secunde, după care se ia tigaia de pe foc. Imediat se adaugă amestecul de ou si se amesteca in paste timp de doua trei minute(nu se amesteca normal invartind toata compoziția cu o lingura de lemn, ci se folosesc doua furculițe ridicând încontinuu compoziția din tigaie; astfel oule nu se gătesc pana când devin tari, sosul ramanand cremos).

5. Înainte de a servi se presară deasupra parmezan ras si piper proaspăt măcinat.

6. Poftă bună.

Comentarii

Postări populare