joi, 24 iunie 2010

Supa de usturoi (Sopa de Ajo)




Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline
1 felie mare de pâine
4 caței de usturoi
1 lingurița pimentón iute (boia de ardei spaniolă afumată; se poate folosi boia normala)
Sare
1 litru supa de pui (fara taietei :))
oua (la fiecare porție cate un ou)

Mod de preparare


1. Se prăjește pâinea. După ce s-a prăjit se indeparteaza coaja si se taie in cubulețe. Cateii de usturoi se curata si se toaca mărunt.

2.
Se pune uleiul de măsline într-o oală si se da la foc mare. Când s-a încălzit uleiul se adaugă pâinea cuburi. se lasă pe foc timp de 5 minute, amestecând des, până când pâinea devine uşor maronie. Se adaugă usturoiul, boiaua, şi o priză de sare. Se amesteca bine, si se gateste timp de 3 minute.

3.
Se adaugă supa de pui, se da intr-un clocot după care se lasă la foc mic timp de 15 minute.

4.
Intre timp se pune la fiert o oala cu apa la care se adaugă o lingurița de oțet. Când apa clocotește spargeți un ou si adăugați-l in oala. Când oul devine destul de ferm se scoate din apa. Acest procedeu se repeta in funcție de numărul de porții servite.

5.
Puneți o porție de supa intr-un castron, adăugați deasupra un ou fiert si serviți.

6. Pofta buna.