sâmbătă, 12 iunie 2010

Înghețată de Miere




Ingrediente

250 ml de frișcă lichidă (nu vegetală!!! )
250 ml de lapte cu 3.5% grăsime
60 ml de miere
10 gălbenuşuri de ou
6 linguri de zahăr
sare de masă (un vârf de cuțit)

Mod de preparare

1. Se amestecă  frișca, laptele si mierea într-o cratiţă mare și se pun pe aragaz la foc mediu, amestecând pentru a dizolva mierea.

2. In timp ce amestecul pentru crema se încălzeşte, bateți gălbenuşurile de ou cu zahărul şi sarea intr-un bol.

3.
Când amestecul pentru cremă este fierbinte, adăugați câteva linguri din acesta peste ouă, amestecând constant, pană când temperaturile celor două compoziții devin similare.

4. Se toarnă amestecul de ou in cratiță şi se lasă la foc mic, amestecând uşor pană se îngroşă.

5.
Strecurati crema intr-un castron şi așezați castronul intr-o baie de gheaţă, amestecând din când în când până se răcește. Acoperiți recipientul şi puneți-l la frigider pentru câteva ore.

6. Odata răcită crema, transferați-o in recipiente adecvate pentru congelare şi introduceți la congelator (setați o temperatură cât mai joasă pentru a reduce timpul de congelare astfel obținând o înghețată mai fină; sau după posibilități folosiți o mașină de făcut înghețată).

7. Poftă bună