Ragu de ciuperci cu praz şi Mamaliga



Ingrediente

2 l de apa
1 lingura de sare
500 g de faina de malai
30 g de unt (sau mai mult dupa gust)
250 g de Parmezan ras
50 ml de ulei de masline extra-virgin
3 buc. de praz curăţate şi tăiate în doua pe lungime si apoi in bucati subţiri pe latime
4 catei de usturoi, feliati subtire
fulgi de ardei iute
600 g ciuperci, taiate felii de aproximativ 1 / 2 cm grosime
50 ml vin alb sec
 sare
50 g de frunze de pătrunjel tocate marunt + câteva frunze pentru garnisire
150 g  gorgonzola (sau blue chesse), taiata cubulete
oţet balsamic
Sare

Mod de preparare
1. Puneti apa şi 1 lingura de sare la fiert într-o oală de dimensiuni medii (în jur de 5 litri). Cand fierbe apa, adaugati faina de malai amestecand incontinuu . Se amestecă bine din când în când pentru a evita ca mamaliga sa se prinda de fund. În cazul în care mamaliga pare a fi prea groasa, se mai adaugă apă(cate 100ml de cate ori considerati ca este nevoie). Fiti atenti cand amestecati deoarece mamaligii  îi place să „scuipe” si s-ar putea sa va ardeti.

2. După aproximativ 45 de minute, ar trebui să vedeţi o schimbare în consistenta amestecului acesta devenind mai catifelat. În acel moment, se adauga untul şi Parmezanul, amestecand incontinuu. Asezonati dupa gust.

3. Între timp, se încălzeşte o tigaie mare peste o flacără medie spre mare. Adăugaţi uleiul, şi câteva secunde mai târziu, prazul, usturoiul, fulgii deardei iute şi 1 / 2 linguriţă de sare. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand prazul se inmoaie.

4. Se adaugă ciupercile,  acestea  îşi elimina lichidul şi se lasa pe foc pana acesta se evpaora iar ciupercile devin bine prajite, maronii. Se adauga in tigaie vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul . Adaugati sare si piper dupa gust.

5. Când sunteţi gata de a servi, se incalzeste mămăliga în cazul în care sa răcit. Se adauga pătrunjelul tocat în ciuperci. Puneti o porţie de mămăligă într-un castron şi adaugati peste ragu-ul (tocanita) de ciuperci. Se garniseşte cu brânză (direct pe mamaliga ca sa se topeasca), patrunjel frunze şi o ploaie de otet balsamic.

6. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare