miercuri, 7 aprilie 2010

Supă de pui in stil chinezesc


Ingrediente

1 pui întreg (sau bucati de pui cu os)
4 catei de usturoi, decojiti
1 ardei iute rosu taiat rondele (ar fi de preferat sa nu fie prea iute – pentru cei care nu manaca picant se poate inlocuii cu un ardei capia)
1 lingurira seminte de anason
1 lingurita seminte de chimion
2 linguri de sos de soia
1 morcov mic curatat si taiat Juliene
Aproximativ 7 cm de radacina de ghimbir, decojita
Taietei asiatici (de orez sau de grau)
Varza bok choy 

 Mod de preparare

1. Se pune puiul într-o oală mare şi se acoperă cu apă. Se adauga semintele aromatice, ardeiul, morcovul, ghimbirul, usturoiul şi sosul de soia. Se lasa la fiert pe foc mic timp de aproximativ 3 ore sau până când puiul este bine gătit şi supa capata un gust aromat. Scoateţi puiul din supa şi îndepărtati pielea si oasele; rupeti carnea de pui in bucati şi adăugaţi-o înapoi in supă.

2. Cu cinci până la şapte minute înainte de servire, se adaugă câteva frunze de varza bok choy  şi se fierb în supă  până când se fragezesc un pic.

3.
Serviti supa în boluri cu taietei asiatici (fierti).

4. Pofta buna