Supa Crema de Conopida


Aceasta este o reteta simpla si gustoasa care ofera o alternativa la supele si ciorbele traditionale romanesti. Desi in restul lumii supele creme sunt foarte apreciate si populare in Romania ele sunt intalnite mai rar. Sper ca aceasta reteta sa va inspire, aratandu-va un alt mod de a privi o supa.

Ingrediente

1 cartof mare, curatat, şi taiat cuburi
1 conopida mare, cu tulpinia scoasa şi floretele separate
1 morcov mediu, curatat şi taiat cuburi
3 catei de usturoi, curatati
2 cepe medii, taiate marunt
2 linguriţe de sare
1 litru de apa
400g cascaval Cheddar ras
180 ml lapte
1 lingurita marar proaspat
1 / 2 linguriţă de seminţe de chimion
Piper negru

Mod de preperare

1. Puneti deoparte o mana de florete de conopidă, apoi adăugaţi restul intr-o oală mare impreuna cu morcovul, cartoful,  usturoiul, ceapa, sarea şi apa. Puneti oala pe aragaz la foc tare . Cand incepe sa fiarba dati focul pe mic si gatiti până când legumele se inmoaie bine, aproximativ 15 - 20 de minute. Transferati totul intr-un blender si transformati in piure. Adaugati compozitia astfel obtinuta inapoi in oala.

2. Î ntre timp, fierbeti usor floretele de conopida ramase (aveti grija sa nu fiarba prea mult pentru a-si pastra forma; pentru rezultate mai bune puteti folosi un steamer - aparat de gatit cu aburi).

3. Adaugati conopida, cascavalul Cheddar ras, laptele, mărarul, şi seminţele de chimion la piureul din oala. Asezonati cu piper negru macinat şi sare dupa gust si serviti cald. 
4. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare