Sandvis cu friptura marinata in Guinness


      Succesul acestui sandvis stă în simplitatea lui. Un grătar marinat, cu niste ceapa rosie, ambele îngrămădite pe o paine prajita la gratar pe care s-a intins un pic de brânză aromata, si o mână de rucola.

      In fiecare muşcătură se simte gustul individual al ingredientelor: friptura satioasa, ceapa dulce facuta la gratar, branza cremoasa, rucola crocanta şi cu aroma de piper, toate acestea se combina pentru a deveni un sandvis grozav.

Ingrediente (4 portii)

1 kg fleica de vita
1 halbă de bere Guinness (important este sa fie neagra; marca nu prea conteaza)
2 cepe rosii mari , tăiate în rondele de 1 centimetru şi mai apoi trase pe bete de frigarui
150 g. crema de brânză (orice branza moale ca feta + usturoi tocat +  plante aromatice toate amestecate dupa bunul plac al fiecaruia)
2 baghete de paine de buna calitate
Rucola (in mod normal trebuie sa va ajunga o caserola)
Uleiul de masline (daca se poate extravirgin)
Sare
Piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Uscati bine carnea prin tamponare cu prosoape de hârtie dupa care o introduceti într-un vas nu foarte adânc. Asezati feliile de ceapă deasupra cărnii şi turnati peste halba de Guinness (sau orice alta bere neagra cum ar fi Silva, Leffe, etc.). Acoperiti şi puneti la marinat în frigider timp de 1 până la 2 ore.

2. Scoateţi fleica şi ceapa din marinată. Ungeti carnea cu putin ulei dupa care condimentati cu sare şi piper. Incingeti bine tigaia grill (cine are plita cu grill o poate folosi; la fel de bine daca este vara ne putem muta pe grillul cu carbuni). Puneti in tigaie (plita, grill) carnea şi ceapa si gatiti-le până sunt frumos rumenite, aproximativ 6 pana la 8 minute, apoi intoarceti-le şi continuati să gătitul până când partea cealaltă este rumenita şi carnea este facuta pe placul vostru (mai in sange, mai uscata…eu recomand in sange). Luaţi ingredientele de pe sursa de caldura, adaugati  un strat subţire de crema de branza peste friptură şi ceapa si lasati sa se “odihneasca” 5 până la 10 minute.

3. Taiati fiecare bageta in junatate. Apoi taiati fiecare jumatate in doua (pe lungime). Ungeti cu putin ulei de masline feliile de pâine şi asezati-le pe aceiasi tigaie (plita, grătar), până când s-au prăjit frumos, aproximativ 1 până la 2 minute. Intindeti un strat de crema de branza pe ambele părţi ale pâinii. Taiati friptura pe lungime in felii groase de 1 cm. Puneti o mână de rucola pe una dintre bucatile de pâine, peste care adaugati  friptura şi apoi ceapa dupa care serviti.
 
4. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare